torsdag 22 april 2010

Nu är det fredagsmys..... hoppas inte nåt askmoln förstör.. nu är det fredagsmys slut på veckan det det är dags för fredagsmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys.

Hej alla vänner !
Detta recept måste prövas. Garanterat succé.! Jag brukar göra ungefär 2 kg och 1/4 av glazen. Det brukar räcka till 4-5 personer.
Tack till Malin för en mycket trevlig dammiddag och fantastisk mat. Väntar på recepten.... Tack också Maria som lärde oss att sminka oss med Mary Kay produkter. Vad snygga vi blev :).
Ha en skön helg !
Kramar en mycket trött och sliten affärsresekonsult som INTE gillar vulkaner....

Tina

Leilas galet goda sticky spareribs (6 port.)

3 gula lökar
1/2 vitlök
15 svartpepparkorn
5 kg färska tunna revben, kammben

1.Koka upp en stor kastrull med saltat vatten, lök i klyftor, hela vitlöksklyftor och svartpepparkorn.
2.Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1 1/2 timme.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4.Ta upp spjällen och torka av dem lite med husållspapper.
5.Lägg dem på en ungsplåt och pensla med barbecue glazen, recept nedan.
6.Griljera spjällen i ca. 30 minuter och pensla med glaze en gång till under griljeringen.

Sticky barbecue glaze

2 dl ljust muscovadosocker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 bitar färsk ingefära
4 vitlöksklyftor

1. Blanda muscovadosocker, soja, honung och ketchup i en bunke.
2. Skala och riv ingefäran och vitlöken och rör ner den i glazen.

1 kommentar:

  1. äntligen något annat än ckokladbiskvier som möter en när man öppnar Bailes club, Tack för det kära syster.

    SvaraRadera