söndag 28 mars 2010

Chokladbiskvier

Här kommer receptet på de chokladbiskvier som vi mumsade på igår på våran lilla utflykt. det var så trevligt och framför allt avkopplande som vi så väl behöver :)-
HA EN GLAD PÅSK !
Kram Tina





Chokladbiskvier
300 g Mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
½ msk vaniljsocker
½ msk kakao

Glasyr:
100-150 g mörk blockchoklad
1 msk smör.

Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till dem med en mjölad hand så de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i 175 grader i ca 10-12 minuter. Låt bottnarna svala.
Fyllningen:
Rör ihop alla ingredienser till en slät kräm. Bred krämen lite toppig på varje kakbotter. Kyl dem i minst 1 timme.
Glasyren:
Smält chokladen i vattenbad,blanda ner smöret. Doppa kakorna i chokladen så att fyllningen täcks helt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.
De går utmärkt att frysa !!!

1 kommentar:

  1. Tack! De var jättegoda. Nu har jag (vi) något gott till påsk. Tack Tina! Malin

    SvaraRadera