Tack tjejer för en som vanligt rolig kväll!
Fördrink: Vodka, ananasdrinkmix, sprite
Förrätt:
Räksallad på avocadobädd med hjärtan krisp
500 g räkor som skalas och hackas grovt
1,5 dl creme fraiche
0,5 dl majonäs
En bit hackad rödlök
Fryst dill
salt och peppar
3 avocado som skivas
Färsk smördeg som man trycker ut små hjärtan, gräddar i ugnen 225 grader ca 8 min.
Serverades med kall mousserande Proscecco La Robinia.
Varmrätt:
Fläskfilé med gorgonzola
800 g fläskfilé
1 liter vispgrädde
15 medelstora champinjoner
2 röda paprikor
ca 300 g gorgonzola
4 msk kalvfond
1 dl mango chutney
3 msk dijonsenap
4 vitlöksklyftor
Salt o peppar
Hackad persilja, maizenaredning, riven ost
Skär filén i skivor, krydda o stek. Skiva paprika o champinjoner och stek. Pressa över vitlöken. Häll på grädden och låt koka upp. Lägg i gorgonzolan och låt smälta. Blanda i kalvfond, mango chutney och dijonsenap. Häll på maizenaredningen och låt såsen tjockna. Lägg allt i en form, riv över ost och låt stå i ugnen 15-20 minuter på 225 grader.
Serverades med klyftpotatis, sallad, bröd och rödvin - Umbala
Dessert:
Baileys och chokladpannacotta
0,5 dl grädde
0,5 dl socker
Låt koka upp
150 g hackad marabou mjölkchoklad
0,75 dl baileys
2 gelatinblad (jag använde gelatinpulver istället)
Slå gräddblandningen över chokladen och baileysen och sist i med gelatin. Häll upp i små formar eller glas. Blir ca 8-10 st
Serverades med kaffe och ett litet glas baileys förståss!
tisdag 1 juni 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack Lotta för en mycket trevlig och välkomponerad middag. Mycket mycket gott !! Kram Tina
SvaraRadera