Visst är det härligt ute med alla snö. Ungarna älskar det! Det lutar åt ett vitt sportlov. Nu till något annat, något som man kan äta.
När jag bodde hemma för typ många år sedan så brukade min mamma göra detta. Så det är ett "gammalt" recept. Det är gott och enkelt. Vi brukar göra dubbel sats och då är vi 5 varav 2 barn som gärna smakar men inte äter jättemycket och 1 barn som bara tittar på maten och säger "gillar inte jag". Jag och den andra hälften äter desto mer. Mums.
Fiskarhustruns "lördagsgott" 4 pers.
225 grader
1/2 hönekaka
2 tomater
1 msk smör
1 medelstor gul lök
1 brk champinjoner i bitar
2 -300 g räkor med skal
1/2 tsk curry
1 dl finklippt dill
lite nymald svart/vipeppar
sufflé:
2 äggvitor
1 dl majonäs
(2 gulor)
Gör så här:
Skär tomaterna i skivor och lägg på hönekakan. Mal över svartpeppar.
Skala räkorna och skär i mindre bitar. Finhacka lök och champinjoner. Fräs lök och champinjoner i smöret. Tillsätt räkor, curry, dill och peppar. Låt bli genomvarmt. Lägg blandningen på tomaterna.
Sufflén:
vispa vitorna till hårt skum. Blanda ner majonäsen.
Bred smeten över räkblandningen. Gratinera i ugnen tills den är guldbrun, 5 - 8 min.
Servera med en god sallad och ett gott öl.
Smaklig måltid och trevlig helg!
Kram Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar