söndag 14 mars 2010

VÅR i luften

Hej alla glada!
Visst har det varit en härlig helg med SOL. Man inser att det faktiskt kommer en vår som man nog längtar mer än någonsin till i år eller ?? På tisdag bär det av till Göteborg och Sophie Zelmani som jag tror kommer bli en mycket bra konsert :)Vi ses.//Kramar Tina

Här kommer ett gott recept på en paj som passar till kvällsmat med en god sallad till.

KÖTTFÄRSPAJ
Ingredienser till Köttfärspaj:
4-6 portioner köttfärspajPajdeg: 3 dl vetemjöl
125 gram kallt smör
2 msk vatten
1 pajform, ca 25 cm i diameter
Pajfyllning: 400 gram nötfärs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
0,5 dl vatten
1 tsk samal oelek
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 krm rosmarin
Äggstanning: 3 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl riven lagrad ost
Så här lagar du Köttfärspaj:

Gör pajdegen till köttfärspajen i matberedare eller för hand. Skär smör i kuber och arbeta hastigt ihop alla ingredienser till en smulig deg. Tryck ut i pajformen och ställ i kylen i en halvtimme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör fyllningen till köttfärspajen: skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja och tillsätt färsen. Rör i tomatpuré, vatten och kryddor. Låt puttra på svag värme.
Blanda äggstanningen till köttfärspajen: vispa ihop ägg, grädde och mjölk i en skål eller kanna.
Ta ut pajskalen och nagga några hål i botten med en gaffel. Grädda pajskalet utan fyllning i 5 minuter. Ta ut och pensla pajskalet med lite uppvispat ägg.
Fördela köttfärsfyllningen i pajen och häll över äggstanning. Strö över osten.
Grädda köttfärspajen i 40 minuter i mitten av ugnen.
Låt köttfärspajen svalna något innan du serverar den.
Köttfärspajen är också god kall och håller sig i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar