lördag 27 februari 2010

Äntligen helg!

Det var en trevlig kväll på Oliven trots mycket folk och hög ljudnivå. Det får vi göra om. Just nu är jag hes som kråka och har lite lätt feber, inget vidare alls. Men trots det så var "kocken igång"
jag gjorde inbakad fläskfile med bacon, enkelt och mycket gott.

kyld smördegsplatta
500 g fläskfile
ett paket bacon
1 purjolök
2 dl creme fraiche
svart peppar
(soltorkade tomater blandade jag i också)
1 ägg


Skär fläskfilen i mindre bitar och bryn den. Skär bacon i mindre bitar och lägg i det tillsammans med fläskfilen. Lägg i purjolöken när baconet är klart. Tillsätt creme fraice och svartpeppar.(salt) Blanda ihop. Ta bort från plattan när det har blivit varmt. låt svalna innan du lägger det på smördegen. Lägg fyllning på halva smördegen och vik över. Pensla kanten och tryck till med en gaffel. pensla hela "pirogen" med lätt uppvispat ägg. In i ugnen 225 grader ca 15 min. Servera med en god blandad grönsallad.

Ha en fortsatt trevlig helg
Kram Gittan

1 kommentar:

  1. Krya på dig ! Det låter mums ditt recept. Får vi pröva snart :). kram Tina

    SvaraRadera